Úprava areálu Holýšovského hřbitova

Informace o projektu

Realizace této zakázky se skládala ze dvou částí:

Revitalizace plochy hřbitova:
Byly opraveny chodníky uvnitř areálu hřbitova; oprava spočívala v odtěžení starého konstrukčního souvrství a následném provedení sanačního polštáře z kameniva, geotextílie, ocelových obrub a vrstvy ŠD. Následovalo položení dlažby Best Esmero. V okolí chodníků byla doplněná ornice, plochy byly osety travou a dosázeny živými ploty. Rovněž byl obnoven mobiliář – stojany na kola, lavičky, pítka a zděný podstavec kříže.

A nové kolumbárium:
Bylo vystavěno 5 objektů nového kolumbária. Konstrukčně řešeny jako zděný korpus z pohledového zdiva, rozděleny betonovými přepážkami na jednotlivé koje, ve dvou patrech. Kóje jsou z líce zaklopeny kamennými deskami. Vnitřek konstrukce je vyplněn lehčeným betonem. Objekty jsou uspořádány do půlkruhu a mají i půlkruhový tvar. Plocha mezi jednotlivými kolumbárii je vydlážděná cihelnou dlažbou a doplněna designovými sedátky a sochou. Novou boční bránu tvoří ocelový rám s výplní z atypického tahokovu. Práce na obou částech probíhaly současně a bez omezení provozu hřbitova. I před nedostatek prostoru v areálu a malé možnosti užití mechanizace, byl zajištěn dostatek materiálu na jednotlivá pracoviště, stejně jako kvalitní, kvalifikovaný personál.

Kontakt

Máte-li dotaz, týkající se této stavby, obraťte se na našeho zástupce:

Václav Vlček

ředitel závodu Severozápad

Napsat zprávu Zobrazit kompletní kontaktní údaje
Václav Vlček

Další reference

Snížení energetické náročnosti budovy Základní školy Plánická, Klatovy

Stavba byla prováděna v historické části města Klatovy dle požadavků a dohledu památkových orgánů. Byla provedena kompletní výměna výplní otvorů z plastových a hliníkových výplní.Zároveň byl proveden kompletní zateplovací systém včetně silikátové omítky a soklu Marmolit, zateplení střešního...

Zobrazit detail reference
Snížení energetické náročnosti budovy Základní školy Plánická, Klatovy

Nástavba na stávající objekt základní školy, Vejprnice

U stavby Základní školy ve Vejprnicích se jednalo o provedení nástavby 3. nadzemního podlaží na dvou učebních pavilonech, demolici a novou výstavbu stávajícího propojovacího pavilonu, opravu a rekonstrukci prostor a technologií učebních pavilonů v 1. a 2. nadzemním podlaží. Účel užívání objektu...

Zobrazit detail reference
Nástavba na stávající objekt základní školy, Vejprnice

Zobrazit všechny reference